Dierenkliniek Hattem 038 - 444 25 12

Najaarskriebels

Najaarskriebels!

Als je aan vlooien denkt, denk je waarschijnlijk aan de zomer, hoge temperaturen en veel buiten zijn. Toch is in het najaar de kans op een infectie met vlooien bij je hond of kat minstens zo groot als in de zomer. Een verwarmd huis is voor vlooien even aangenaam als een warme zomerdag buiten. Wanneer het kouder wordt komen vlooien dus gewoon mee naar binnen!

Bescherm je huisdier, ook in de herfst

Vlooien zijn ontzettend hinderlijk en onhygiënisch voor je dier, maar ook voor jezelf en je gezin. Vlooien kunnen wormeneitjes bij zich dragen en je hond of kat zo een lintwormbesmetting bezorgen. Daarnaast kan er in je huis een vlooienplaag ontstaan.

Voorkom al deze problemen door je huisdier maandelijks tegen vlooien te behandelen, ook in de herfst en winter.

Symptomen van vlooien bij hond en kat

Vlooien zijn kleine, snelle beestjes die snel over het hoofd gezien worden. Let daarom goed op deze kenmerken van vlooien bij je hond of kat:

  • Veel wassen en bijten Wanneer het je opvalt dat jouw dier zich veel wast of bijt, is de kans groot dat hij vlooien heeft.
  • Schilfers, kale plekken en rode huid Deze huidproblemen kunnen wijzen op een vlooienbesmetting. Het is raadzaam de huid van je dier na te laten kijken door de dierenarts.
  • Zwarte korreltjes in de vacht, of op de ligplaats Uitwerpselen van vlooien lijken op korrels aarde. Om te testen wat je hebt gevonden, leg je enkele korrels op nat keukenpapier. Verschijnt er een roodbruine kring rond de korrels? Dan zijn het vlooienpoepjes en heeft je dier vlooien.

Eén enkele vlo kan al voor klachten zorgen. Behandel je dier daarom preventief en voorkom deze problemen.

Heb je behoefte aan meer informatie over vlooien? Neem dan contact op of kom langs voor een advies op maat voor jouw hond of kat. Wij helpen graag!

Op de Dier en Zorg Gids kan je meer informatie vinden over vlooien bij hond en kat: